dijous, 14 de maig del 2009

MANUEL AZAÑA: PENSAMENT POLÍTIC I OBRA DE GOVERN


Estimats amics, estimades amigues: el proper DIMARTS 19 de MAIG de 2009, a les 19 hores, al Casal Pere Quart de Sabadell, es desenvoluparà la TRETZENA CONFERÈNCIA del cicle “Els orígens del futur. Elements de republicanisme”, organitzat per l'Associació Sabadell per la República i l'Aliança Francesa, amb la col·laboració del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB.

Aquesta conferència serà pronunciada per JOSÉ MIGUEL SEBASTIÁN CARRERO, i es titula MANUEL AZAÑA: PENSAMENT POLÍTIC I OBRA DE GOVERN. S'analitzarà el pensament polític de Manuel Azaña i la seva projecció en l'obra legislativa i de govern del primer bienni de la Segona República (bienni azañista o republicà-socialista). S'examinarà també la vigència del republicanisme en l'actualitat, i es reflexionarà sobre la necessària recuperació dels valors republicans per part de l'esquerra.

JOSÉ MIGUEL SEBASTIÁN CARRERO és advocat, membre de l'Associació Manuel Azaña, coordinador de l'Observatori de Renda Bàsica de ATTAC-Madrid i vocal de la Junta Directiva d'Europa Laica. Des del seu despatx d'advocat ha portat diverses causes relacionades amb la reclamació de béns confiscats pel franquisme a entitats i personalitats republicanes, com ara Ángel Ossorio i Gallardo [ministre, governador de Barcelona, ambaixador de la República, mort en l'exili] i Izquierda Republicana.

Us recordem que l'Exposició “MANUEL AZAÑA I LA SEGONA REPÚBLICA” continua oberta en el mateix Casal Pere Quart fins el 21 de maig 2009

En nom del secretariat de Sabadell per la República us saluda cordialment Guillermo Lusa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada