dimecres, 29 de gener del 2014

Warren Buffett: "Grècia ha perdut el dret d'imprimir la seva moneda, de moment estan imprimint el seu propi declivi ( deute)".

Un canal italià de Youtube anomenat "Eurotruffa" ( euroestafa) publicava, el passat 28 de gener de 2014, unes declaracions de Warren Buffet sobre el dret d'imprimir moneda i el pagament del deute. Diu Buffet: 
"Grècia ha perdut el dret d'imprimir la seva moneda, de moment estan imprimint el seu propi declivi ( deute)".


Tradueixo dels subtítols italians: 

"Els Estats Units són un cas especial i únic al mon, no hi ha res més a dir al respecte i nosaltres, a la fi, sempre podrem sempre re-pagar els nostres deutes. No es com si no poguéssim re-pagar-lo, per que nosaltres en realitat podem pagar, nosaltres tenim el dret d'imprimir la nostra moneda, aquesta és la clau. Grècia ha perdut el dret d'imprimir la seva moneda, de moment estan imprimint el seu propi declivi ( deute). Com vostè sap, els USA tindran altres problemes, però no haurien de tenir aquest problema. 17 països d'Europa han renunciat al seu dret d'imprimir la seva moneda, que òbviament és important, i nosaltres tenim encara aquest dret d'imprimir la nostra moneda, es a dir en el que a nosaltres estem bé d'aquesta manera".

(Agrairé millores a aquesta traducció, sens dubte una mica precipitada. Joan Tafalla)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada