diumenge, 25 de novembre del 2018

"Hi ha un gran desordre sota el cel..., però la situació no és excel·lent"

Cròniques de la quarta revolució passiva-I

El procés de recomposició de la representació política de la burgesia radicada a Catalunya viu moments de confusió.
D'una banda, Valls i Ciutadans, com a aposta de sectors de l'alta burgesia barcelonina, per a derrotar el feble govern Colau. Fins i tot la figura que aquest sectors burgueses han escollit per a lliurar aquest combate és mostra de la gran precarietat que regna en aquest camp. I demostra que no tenen ni de lluny la qüestió de l'hegemonía nacional resolta per a un període llarg i estable de temps. I la campanya electoral ni tant sols ha començat.
D'altra banda, el fracàs de la Crida i del cesarisme puigdemontista per a embarcar al conjunt de l'independentisme en un cul de sac continua posant complexos problemes a la recomposició del catalanisme conservador.
Deia aquell que quan "hi ha un gran desordre sota el cel, la situació és excel·lent"... la primera part de la frase defineix perfectament la situació actual en el camp de la representació política de la burgesia. Efectivament hi ha un gran desordre.
Però res no em porta a pensar que la situació sigui excel·lent per a el poble treballador, sigui el poble treballador independentista o el poble treballador no independentista.
Lola García, directora adjunta del diari orgànic de l'alta burgesia radicada a Catalunya i una de les especialistes desplegades per La Vanguardia per a resseguir el procés de recomposició política burguesa fa un resum de la situació a finals de novembre de 2018, en aquest article:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada