dissabte, 18 d’abril del 2020

No a les amalgames ni al maniqueisme.



Ni Vox ni la CUP aniran a les reunions on es forjara el nou pacte social anomenat ara de “reconstrucció de l’economia”.

Algunes persones que es consideren d’esquerres s’han llençat immediatament a desqualificar la CUP fent la la sempiterna amalgama: els extrems es toquen, la coincidència en una votació fa que la CUP coincideixi amb els feixistes. He llegit altres variants de la mateixa alçada política i moral.

L’amalgama fraudulenta com a mètode de difamació es una vella tradició de la socialdemòcracia, si mes no, des de Ebert. Es tota una cultura política. Tot fent aquesta amalgama mentiu barroerament.   I allò que es pitjor, alguns de vosaltres ho sabeu. Altres es limiten a repetir totalment  la darrera consigna emanada des de dalt de manera disciplinada.

Cal repetir allò que es una evidencia? Cal repetir que la CUP no es feixista? Cal tornar a demanar que escolteu els arguments i els continguts  i llavors discrepeu de la CUP i de la seva tàctica? Amb arguments i no fent amalgames intolerables, si us plau.

Per si de cas voleu seguir llegint poso un exemple que ara es hipotètic però que podria ser real en poques setmanes.

Imagineu que el nou pacte social que s’està forjant arriba a bon port i s’acaba signant. Posem que el signen PSOE, Unides Podem, PP, Ciutadans, Compromís, ERC... i algú mes. Jo no soc amic de les amalgames maniquees i per tant ja us puc dir que la meva critica a tal eventualitat sera política, de continguts, de caràcter tàctic i estratègic.

Pero en aquesta enventualitat alguns podrien llavors afirmar que PSOE, PP, Cuitadans, PNV i vosaltres sou la mateixa cosa. Llavors vosaltres haurieu d’empassar, la mateixa medicina que voleu fer empassar ara la CUP. La medecina de l’amalgama, del maniqueisme sectari. 

Com va dir en una cèlebre ocassió Giulio Andreotti corregint a un dels seus partidaris mes barroers : “Mana finezza”. Amb el respecte degut, companys en les vostres crítiques hi manca finor, hi manca el matís. Un diria que us esteu posant en una posició preventivament defensiva. 

Signat:
Joan Tafalla.
(Text publicat a Fecebook)
Sabadell, 18 d’abril de 2020

Un que no es de la CUP però rebutja l’amalgama 
i el maniqueisme com estil de fer política.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada